Ajax vangt eventueel vertrek Blind intern op met Viergever

Als Daley Blind Ajax nog voor het einde van de transferperiode zal verlaten, verwacht Frank de Boer niet dat Ajax zich op de transfermarkt zal begeven. De trainer is zeer te spreken over de ontwikkeling van Nick Viergever, die AZ deze zomer verruilde voor Ajax.

“Nick profileert zich heel goed. Hij moest in het begin even wennen, maar daarna heeft hij zijn rug gerecht. Het is een speler die dominant wil zijn, ook in coaching”, vertelt de succescoach tegenover Ajax TV. “Daarom is het belangrijk dat hij op dit moment op het middenveld speelt zolang Blind er niet is. Hij doet het daar erg goed.”

Mocht Blind onverhoopt in Amsterdam blijven zal de Oranje-international zijn positie op het middenveld weer terugkrijgen. Dat Viergever vervolgens minder aan spelen toe zal komen ziet De Boer niet als een groot probleem. “Als je een dunne selectie hebt dan gaat dat je punten kosten. We hebben nu een goede mix van jeugd en ervaren spelers, zodat we het zolang mogelijk kunnen volhouden.”

Tekst: Soccernews

Related posts