De Boer polste Van der Vaart tevergeefs over terugkeer

Ajax-trainer Frank de Boer heeft Rafael van der Vaart (31) twee weken geleden telefonisch gepolst over een eventuele terugkeer naar Amsterdam. Dat bevestigt Robert Geerlings, de zaakwaarnemer van de aanvallende middenvelder. Van der Vaart heeft echter aangegeven bij Hamburger SV te willen blijven. Daar loopt zijn contract nog een jaar door.

Na een dramatisch vorig seizoen, waarin de club ternauwernood aan degradatie ontsnapte, heeft de Oranje-international vertrouwen in een ommekeer. HSV is organisatorisch een nieuwe weg ingeslagen en heeft na een financiële injectie van suikeroom Klaus-Michael Kühne 17 miljoen euro voor aankopen ter beschikking. Onder andere Ajax-verdediger Niklas Moisander staat in de belangstelling van de Hamburgse club.

Van der Vaart doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde tot de zomer van 2005 in de hoofdmacht, waarna hij naar HSV vertrok. Daar keerde hij via Real Madrid en Tottenham Hotspur twee jaar geleden terug.

Tekst: VI.nl

Related posts