Jong Ajax verliest van Al Shabab

Jong Ajax heeft maandagmiddag in een oefenwedstrijd van Al Shabab verloren. De club uit Dubai was met 3-1 te sterk op sportcomplex de Toekomst. Lerin Duarte maakte de enige Ajax-goal.

Halverwege keek Jong Ajax tegen een 0-1-achterstand aan na een rake vrije trap van Al Shabab. Ook na rust bleek het bezoek uit Dubai uiterst effectief te profiteren van de fouten die de Ajacieden maakten. Het resulteerde in een tweede en derde tegentreffer.

Bij Jong Ajax deden er veel spelers mee die zondag niet of slechts gedeeltelijk in actie waren gekomen tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Op die manier maakten ook zij de nodige speelminuten op weg naar het eerste competitieweekend. Daarin neemt Ajax het zondag in de ArenA tegen Vitesse op. Jong Ajax opent maandagavond met een thuiswedstrijd tegen Telstar in de Jupiler League.

Jong Ajax speelt woensdag het laatste oefenduel van de voorbereiding. Het team van Andries Ulderink en Jaap Stam oefent die middag op de Toekomst tegen het Turkse Sivasspor. De aftrap is om 14:00 uur. De toegang is gratis.

Opstelling Jong Ajax:Leeuwenburgh, Tete, Denswil, Riedewald, Dijks, Bakker, Bazoer, Duarte, El Ghazi, Zivkovic, Sigthórsson.

Tekst: Ajax.nl

Related posts