Boilesen: ‘Nooit getwijfeld over terugkeer’

Nicolai Boilesen is vastberaden om uit te groeien tot steunpilaar bij Ajax. Om daarin te slagen is het van groot belang dat hij gevrijwaard blijft van nieuw blessureleed.

De afgelopen jaren zat Boilesen vaker wel dan niet in de lappenmand. Zo werd hij liefst anderhalf jaar geveld door een slepende hamstringblessure, die de medische staf van Ajax regelmatig kopzorgen bezorgde.

Ondanks alle fysieke problemen heeft de Deense verdediger nooit getwijfeld over voortzetting van zijn loopbaan. “Ik heb nooit twijfels gekend over een terugkeer. Maar als je anderhalf jaar stilgestaan hebt, gebeurt er wel wat in je hoofd als je een sprint van dertig meter trekt”, zo zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Laatste klap
De laatste keer dat Boilesen zo’n teleurstelling te verwerken kreeg was in november vorig jaar. Toen keerde hij net terug van een hamstringblessure, om tijdens de 2-1 zege op FC Barcelona opnieuw geblesseerd het veld te moeten verlaten. Opnieuw luidde de diagnose een hamstringprobleem.

“Ik was blij en verdrietig tegelijk, maar ergens ook opgelucht: het was mijn andere hamstring en gelukkig alleen een verrekking”, blikt de 22-jarige linkervleugelverdediger terug op dat moment.

Aanvoerder
Nu Boilesen weer fit is hoopt hij eindelijk zijn belofte te kunnen inlossen. Frank de Boer ziet het in ieder geval in hem zitten, getuige zijn kandidatuur voor de aanvoerdersband. De Boer benoemde Boilesen onlangs tot derde aanvoerder, na Niklas Moisander en Daley Blind.

Tekst: Goal.com

Related posts