Muric in training bij Ajax

Robert Muric heeft zijn eerste groepstraining bij Ajax achter de rug. De 18-jarige Kroaat nam gisteren deel aan de ochtendtraining van Jong Ajax, aangezien het eerste elftal tot vandaag genoot van twee vrije dagen.

De vleugelspits deed behalve wat pass- en schietoefeningen ook mee aan een positiespel, maar fungeerde vanwege een lichte enkelblessure als de neutrale man die uit de duels bleef.

In de namiddag vertrokken de beloften, in het gezelschap van het trainersduo Jaap Stam en Andries Ulderink, naar het Amsterdamse Bos voor een conditietraining. Muric liet die training schieten. De aanvaller uit Kroatië zette vorige maand zijn handtekening onder een verbintenis voor vier jaar.

Het talent mocht echter nog niet in actie komen, omdat zijn voormalige werkgever Dinamo Zagreb claimde dat hij nog tot 2015 aan de club verbonden zou zijn, terwijl Muric en zijn entourage zich vasthielden aan een transfervrije status.

Inmiddels heeft de Players’ Status Committee van de FIFA goedkeuring gegeven aan de KNVB om Muric voor Ajax te registreren.

Tekst: De Telegraaf

Related posts