Makkelie leidt Johan Cruijff Schaal

De negentiende editie van de Johan Cruijff Schaal staat onder leiding van Danny Makkelie. Op zondag 3 augustus neemt landskampioen Ajax het op tegen PEC Zwolle, die ten koste van de Ajacieden de beker wonnen.

Dave Goossens en Bas van Dongen zijn aangewezen als assistent-scheidsrechter. Mario Diks, Kevin Blom en Dennis Higler zijn respectievelijk de vierde, vijfde en zesde official.
Makkelie, die al negen jaar op het hoogste niveau fluit, heeft voor het eerst de leiding over de traditionele openingswedstrijd van het seizoen. “Het is mooi onderdeel te zijn van de seizoensopening”, zegt de scheidsrechter in een reactie tegen de KNVB. “En er staat direct een prijs op het spel. Dat geeft net als voor de spelers ook voor mij als scheidsrechter iets extra’s.”

Het arbitrale sextet mag zich tijdens het duel beroepen op doellijntechnologie. Dat is onderdeel van de pilot ‘Arbitrage 2.0’, waar de KNVB vorig jaar mee startte en die dit jaar het tweede en tevens laatste seizoen in gaat.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts