Geldschieter HSV moet zorgen voor miljoenentransfer Moisander

Ajax moet rekening houden met een zomers vertrek van Niklas Moisander. In navolging van diverse Duitse media maakt dinsdag ook het Algemeen Dagblad melding van de belangstelling van Hamburger SV voor de verdediger annex aanvoerder van de Amsterdammers.

Als HSV erin slaagt een geldschieter te vinden, is de kans groot dat de Duitse club vol inzet op de komst van Moisander. Ajax vraagt naar verluidt 6,5 miljoen euro voor de Fins international, die in de afgelopen maanden reeds heeft laten weten dat hij welwillend staat tegenover een buitenlands avontuur. HSV hoopt binnen afzienbare tijd op externe financiële middelen om de transfer af te ronden.

Zaakwaarnemer Sören Lerby was afgelopen weekeinde in Hamburg, maar benadrukte dat HSV nog niet concreet is voor zijn cliënt. De Noord-Duitsers hebben zelf te weinig financiële ruimte om de ex-speler van PEC Zwolle en AZ te contracteren en zijn derhalve andermaal afhankelijk van een externe geldschieter. Ajax anticipeerde al op een eventueel vertrek van Moisander door enkele weken geleden Nick Viergever van AZ over te nemen.

Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere bericht:
28-07-2014: ‘Zoekend Hamburger SV ziet in Moisander interessante optie’

Related posts