‘Ajax ontving 7,5 miljoen euro van Newcastle United’

Ajax heeft een bedrag van 7,5 miljoen euro ontvangen voor de transfer van Siem de Jong naar Newcastle United. Althans, dat is wat de Engelse sportsite EPL Index naar buiten heeft gebracht. De site baseert zich op gegevens van OPTA Sports.

Zowel Ajax als Newcastle United heeft nooit melding gedaan over het bedrag dat gemoeid ging met de overgang van De Jong naar de Premier League-club. Volgens het eerdergenoemde medium betaalden de Engelsen echter 7,5 miljoen euro om het nog tot medio 2015 lopende contract van De Jong af te kopen.

In Engeland wordt de voormalig aanvoerder van Ajax in ieder geval gezien als een koopje. De 24-jarige Nederlander scoorde tijdens twee oefenwedstrijden voor The Magpies al en werd door trainer Alan Pardew direct benoemd tot reserve-aanvoerder van de ploeg.

Tekst: Soccernews

Related posts