Jong Ajax wint na vroege achterstand

Jong Ajax heeft donderdag het oefenduel met FC Den Helder winnend afgesloten. Het team van Andries Ulderink en Jaap Stam boog een vroege 2-0-achterstand om in een 2-5 overwinning. Zowel Gino van Kessel als Anwar El Ghazi (foto) scoorde twee keer in de kop van Noord-Holland. Danny Bakker maakte het vijftal treffers compleet.

Het eerste kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door een slordig en traag spelend Jong Ajax. De twee doelpunten van de thuisploeg waren dan ook geen grote verrassing voor trainer Andries Ulderink. ,,We konden de vrije man maar niet vinden en leden veel onnodig balverlies. Er werd heel slordig verdedigd door ons.”

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft kwam daar verandering in. Het tempo ging omhoog en Domingo en Danny Bakker meldden zich namens Jong Ajax steeds vaker tussen de linies. Dat leverde direct meer gevaar én doelpunten op. Nog voor rust was de achterstand van het scorebord gewist en in een 2-3-voorsprong omgezet. Gino van Kessel maakte twee doelpunten nadat hij in de openingsfase al twee keer de paal had geraakt. Bakker tekende vervolgens op slag van rust voor de derde Ajax-goal.

Na rust verschenen er zes nieuwe namen binnen de lijnen. Het sterk gewijzigde Jong Ajax hield het vervolgens nog lang spannend op de verjaardag van Jaap Stam. Den Helder kreeg zelfs een aantal kansen op de gelijkmaker. In het laatste kwartier nam Jong Ajax het heft weer in handen. Twee goals van invaller Anwar El Ghazi zorgden uiteindelijk voor een ruimere marge in de eindstand.

,,Al met al was het een heel wisselvallige wedstrijd van onze kant”, analyseerde Ulderink na afloop. ,,Er waren momenten dat we slordig waren en veel balverlies leden, maar we kregen ook meer dan voldoende kansen. In veel gevallen verzuimden we om die af te maken. Samenvattend zou je dit een heel nuttige oefenwedstrijd kunnen noemen. We weten waar we de komende dagen aan kunnen gaan werken.”

Scoreverloop: 16. Schilder 1-0, 22. Robert 2-0, 39. Van Kessel 2-1, 41. Van Kessel 2-2, 45. Bakker 2-3, 80. El Ghazi 2-4, 84. El Ghazi 2-5.

Opstelling Jong Ajax: Mous, Noordhoff (70. Acolatse), Gravenberch, Van Bruggen (46. Boccara), Koesveld (46. Warmerdam), Vissie (46. Owusu), Domingo, Bakker (70. Wang), Lukoki (46. Becker), Van Kessel (46. El Ghazi), Menig (46. Vujnovic).

Tekst: Ajax.nl

Related posts