De Boer gelukkig: ‘Zij willen als kern bij elkaar blijven, dat is heel belangrijk’

Frank de Boer is gelukkig met de contractverlenging van Ricardo van Rhijn. De rechtsback zette donderdag zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis tot medio 2018. “Het is hartstikke goed, dat Ricardo in navolging van Davy Klaassen, Joël Veltman en Thulani Serero zijn contract heeft verlengd”.

“Ricardo, Davy en Joël zijn hier in de jeugd begonnen en willen bij elkaar blijven als een soort kern van de selectie. Dat is heel belangrijk voor Ajax. Zij bewaken de cultuur, weten zowel binnen als buiten het veld hoe een Ajacied zich moet gedragen”, legt De Boer uit. “Dat kunnen zij weer overbrengen op de nieuwelingen. Het is ook een lekker gevoel voor de club dat deze jongens een tijd vastliggen.”

Van Rhijn toont zich eveneens verheugd en hoopt met Ajax hoge ogen te gooien, zowel in het binnen- als buitenland. “We willen nog dominanter in de competitie worden. En het wordt ook belangrijk om in de Champions League te overwinteren. De afgelopen jaren hadden we steeds een erg lastige poule, hopelijk kunnen we komend seizoen wel doorstoten.”

Tekst: Soccernews

Related posts