Van Rhijn tekent contractverlenging tot medio 2018

Ricardo van Rhijn blijft definitief langer aan Ajax verbonden. De rechtsback beschikte nog over een contract voor een jaar, maar bereikte een tijdje geleden al een akkoord met zijn werkgever over een verlenging van de samenwerking. Donderdag heeft Van Rhijn zijn nieuwe contract getekend: Ajax meldt op de website van de club dat de verdediger nu tot medio 2018 vast ligt.

De 23-jarige Van Rhijn volgt met het zetten van zijn krabbel het voorbeeld van Joël Veltman, Davy Klaassen, Mickey van der Hart en Thulani Serero, die in een eerder stadium al bijtekenden. Van Rhijn maakt zich op voor zijn vierde seizoen in het eerste elftal en hoopt opnieuw landskampioen te kunnen worden. Verder hoopt Ajax te kunnen overwinteren in de Champions League.

Van Rhijn debuteerde in het seizoen 2011/12 in het eerste van Ajax en veroverde een basisplaats toen Gregory van der Wiel naar Paris Saint-Germain vertrok. Hij speelde tot dusver 77 competitiewedstrijden voor Ajax, waarvan 32 in het afgelopen seizoen, en scoorde 2 keer.

“Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, want het was duidelijk dat we met elkaar verder wilden”, zegt Van Rhijn in een reactie op zijn nieuwe contract. “Het is fijn dat het nu officieel bevestigd is. Deze contractverlenging is een blijk van heel veel vertrouwen. Een aantal jongens zijn me al voorgegaan, en samen willen we veel laten zien. Ik maak daar graag deel van uit.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts