Boilesen: ‘Ajax wil overwinteren in de Champions League, dan moet er een tandje bij’

Ondanks het vertrek van (in ieder geval) Siem de Jong, zijn de ambities bij de spelers van Ajax niet minder groot. De afgelopen jaren slaagde de landskampioen er nooit in om de groepsfase van de Champions League te overleven en volgens Nicolai Boilesen is het tijd om daar verandering in te brengen. Ongeacht de loting wil hij doorstoten naar de laatste zestien in het kampioenenbal.

Op de website van de Amsterdammers stelt de 22-jarige Deen dat het niveau omhoog moet, iets dat ook van bovenaf wordt opgelegd. “We willen de schaal weer en verder komen en overwinteren in de UEFA Champions League. Dan moet er een extra tandje bij”, zegt hij. “Over dat overwinteren gesproken; dan moeten we wel een beetje geluk hebben bij de loting. Want ik denk niet dat mensen kunnen zeggen dat we dat de laatste jaren hebben gehad.”

Zelfs als Ajax wederom stuit op een aantal zware opponenten, moet het volgens Boilesen mogelijk zijn om te overwinteren in Europa’s meest prestigieuze clubcompetitie. “Als we ons beste spel spelen kunnen we het elk team lastig maken. Dat hebben we eerder bewezen tegen FC Barcelona en Manchester City”, zegt de linksback, die overigens aangeeft in geval van nood ook centraal in de verdediging uit de voeten te kunnen. “Dat heb ik in de jeugd ook gedaan. Maar tot ik iets anders hoor van de trainer, richt ik me op de linksbackpositie.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts