Ajax ontvangt alsnog Suarez-miljoenen: ‘Er is wél een doorverkooppercentage’

Ajax verdient alsnog flink mee aan de transfer van Luis Suarez naar FC Barcelona. De Amsterdammers zouden bij de verkoop aan Liverpool in januari 2011 een doorverkooppercentage zijn ‘vergeten’, maar dit heeft de club inmiddels ontkend.

“Er zijn afspraken gemaakt over een doorverkooppercentage, met als maximum het variabele deel van de transfersom zoals destijds openbaar is gemaakt. Naast deze bestaande afspraken heeft Ajax ook recht op een opleidingsvergoeding”, vertelde een woordvoerder van de regerend landskampioen tegenover Ajax Life. De hoogte van het bedrag is echter onbekend.

Daarnaast is de transfersom die in 2011 werd ontvangen van Liverpool inmiddels opgelopen tot ruim 26 miljoen euro. “Ajax ontvangt het volledige variabele bedrag van Liverpool. Bij de variabelen moet gedacht worden aan zaken als het aantal wedstrijden dat Suarez heeft gespeeld en de prestaties van Liverpool. Aan die voorwaarden is voldaan.”

Tekst: Soccernews

Related posts