Siem de Jong aangewezen als vice-captain Newcastle

Siem de Jong is een week na zijn transfer al benoemd tot reserve-aanvoerder bij Newcastle United. De van Ajax overgekomen Nederlander moet in de hiërarchie alleen Fabricio Coloccini voor zich dulden, bevestigt manager Alan Pardew in zijn column in The Independent.

De Jong vervult samen met voormalig FC Twente-middenvelder Cheick Tioté de rol van vice-captain bij ‘The Magpies’. “Ik heb bij Newcastle geweldig veel vertrouwen in Coloccini, maar we hebben eerder deze week ook twee reserve-aanvoerders aangewezen in de personen van Tioté en De Jong, die ook captain was bij Ajax.”

“Daarmee hebben we drie spelers op verschillende posities in het veld die dat extra beetje verantwoordelijk met zich meedragen”, verklaart Pardew. De Jong was de afgelopen twee seizoenen ook het verlengstuk van trainer Frank de Boer bij de Amsterdammers, waar hij de aanvoerdersband overnam van Jan Vertonghen.

Tekst: NuSport

Related posts