Zwolle-goalie Diederik Boer belangrijkste kandidaat om Vermeer op te volgen

Ajax houdt serieus rekening met een vertrek van Kenneth Vermeer. De doelman wil niet nog een jaar tweede viool spelen achter Jasper Cillessen en hoopt op een transfer naar het buitenland. Ajax heeft zich ondertussen al helemaal voorbereid op een vertrek van Vermeer. Diederik Boer is namelijk de belangrijkste kandidaat om bij een vertrek van de Oranje-international de tweede keeper te worden van Ajax. Dat meldt Hans Vos, onder meer journalist bij De Stentor, via zijn Twitter-account. De 33-jarige Boer is aanvoerder van PEC Zwolle en geldt als één van de beste keepers van de Eredivisie.

‘Diederik Boer (33), keeper #PEC #Zwolle, is kandidaat-opvolger Kenneth Vermeer, mits hij voor 31 augustus vertrekt bij landskampioen #Ajax’, was de boodschap van Vos op maandagavond. Boer solliciteerde zelf al eens naar een vacature bij een topclub. Richting het einde van zijn carrière wil de sluitpost graag nog een keer bij een grote club werken.

Eerder was ook Remko Pasveer in beeld om Vermeer op te volgen bij Ajax, maar omdat de doelman niet wilde wachten koos hij voor een overstap naar psv. Overigens zal Ajax zich pas voor Boer melden op het moment dat Vermeer daadwerkelijk is verkocht.

Tekst: o.a. Soccernews.nl

Related posts