Duidelijke taal De Boer: ‘Meer spektakel, dominanter, vijfde titel’

Ajax-trainer Frank de Boer schreef vorig seizoen geschiedenis door voor het eerst in de clubhistorie Ajax viermaal op rij kampioen van Nederland te maken. Voor komend seizoen is de doelstelling niet anders dan in de laatste jaren: weer is ‘de schaal’ het doel. Zelf heeft De Boer echter wel wat extra eisen die hij aan zijn spelersgroep stelt. Het publiek moet meer vermaakt worden dan in voorgaande jaren, vindt hij.

De Boer vindt dat hij in de voorbereiding de voorwaarden moet creëren om aantrekkelijker te gaan spelen met Ajax. Dat zegt hij maandag in het Algemeen Dagblad. “Nog meer naar voren spelen, dominanter zijn in het positiespel. Meer spektakel. Daar hebben we de spelers voor. Dat is waar Ajax voor staat”, vindt hij. Hij gaat in het seizoen 2014/15 dan ook meer eisen van zijn spelersgroep.

De spelers onderling zullen elkaar vaker en beter moeten aanspreken op gedrag en kernwaarden. Inmiddels zitten er ervaren schakels tussen die het klappen van de zweep kennen en dat moet zich vertalen op het veld. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk heeft De Boer zijn spelers ook uitgelegd dat zij voor eeuwig de boeken in kunnen gaan, door weer kampioen te worden. “Zij kunnen de spelers zijn die ervoor hebben gezorgd dat Ajax voor de vijfde keer op rij kampioen wordt. Dat maakt geschiedenis zo mooi.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts