Weer zege Oranje, clean sheet Cillessen

Het Nederlands elftal heeft ook zijn derde groepswedstrijd op het WK voetbal in Brazilië gewonnen. Chili werd in Sao Paulo met 2-0 verslagen. Dankzij de zege eindigt Oranje overtuigend als eerste in poule B. Ajacieden Jasper Cillessen en Daley Blind speelden de hele wedstrijd. Voor Cillessen was het zijn eerste ‘clean sheet’ dit WK.

In een fysiek en een spannend duel om de eerste plaats in de groep trok Nederland uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar het elftal van Louis van Gaal kreeg de beste kansen en kwam in de 77ste minuut via een kopbal van invaller Leroy Fer op 1-0. In blessuretijd bepaalde een andere invaller – Memphis Depay – de eindstand op 2-0.

Daley Blind liep tegen Chili nog wel tegen zijn eerste gele kaart op, maar speelde verder een uitstekende wedstrijd. Hetzelfde kan gezegd worden van Jasper Cillessen. De Ajax-doelman kreeg niet heel veel te doen, maar stond er wanneer het nodig was. Het leverde hem zijn eerste ‘clean sheet’ op. Joël Veltman kwam niet in actie tegen de Chilenen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts