Ajax ontvangt tussen de acht en twaalf miljoen bij transfer Suarez

Ajax hoopt dat Luis Suarez in de komende weken kiest voor een vertrek bij Liverpool. De club krijgt in dat geval namelijk een behoorlijk deel van de transfersom die de Engelsen opstrijken.

Suarez verliet Ajax in januari 2011 voor Liverpool, dat destijds 25 miljoen euro betaalde voor de Uruguayaan. Daar bleef het niet bij voor de Nederlandse topclub, want er werd ook een doorverkooppercentage bedongen. Het is onduidelijk of dat percentage tien of vijftien procent bedraagt, maar duidelijk is wel dat het Ajax enkele miljoenen euro’s zal opleveren.

Real Madrid en FC Barcelona zijn namelijk concreet in de markt voor Suarez en zouden zo’n tachtig miljoen euro over hebben voor de topscorer van de Premier League. Dat betekent dat Ajax kan rekenen op een bedrag van acht tot twaalf miljoen euro.

Tekst: Soccernews

Related posts