‘Swans gaan toch niet voor Sigthórsson’

Swansea City lijkt zich niet meer te richten op de zomerse komst van Kolbein Sigthórsson van Ajax of Luc Castaignos van FC Twente. Volgens diverse media in Engeland maakt de Welshe club zich klaar voor de afronding van de transfer van Bafetimbi Gomis. De 28-jarige aanvaller, die na 30 juni niet meer bij Olympique Lyon onder contract staat, pakt maandag een vliegtuig naar Wales.

Gomis zal maandag een ontmoeting met voorzitter Huw Jenkins hebben en praten over een eventuele overstap naar Swansea City, dat al ruim een jaar belangstelling voor de aanvaller heeft. In de zomer van 2013 hadden the Swans zelfs dertien miljoen euro over voor Gomis, maar Olympique Lyon verleende geen medewerking. Nu zou Jenkins bereid zijn om aan de salariseisen van the French hitman te voldoen en daarmee enkele andere Premier League-clubs af te troeven.

Swansea City is naar verluidt bereid om Gomis liefst 95.000 euro per week te bieden, exclusief premies, daar de Welshe club zich een flinke transfersom bespaart. De Frans international zal naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de gewilde Michu worden. Swansea hoopt dat de eveneens begeerde Wilfried Bony niet vertrekt en hij een gevaarlijk duo met Gomis gaat vormen.

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts