Gabri bevestigt: ‘Suárez wilde altijd al voor Barcelona spelen’

Volgens El Mundo Deportivo heeft Luis Suárez zijn jawoord al gegeven aan Barcelona. Zodra het WK 2014 erop zit voor de spits, zou hij graag Liverpool willen inruilen voor de Spaanse grootmacht. Als het er echt van komt, kijkt Gabri er niet van op. Hij speelde met Suárez samen bij Ajax en weet nog dat de Uruguayaan toen al fan was van Barça.

Gabri stond van 1997 tot 2006 onder contract in Camp Nou en vertrok daarna naar Ajax, waar hij vier seizoenen bleef. Een jaar nadat hij in Amsterdam tekende arriveerde Suárez. “Luis wilde altijd al voor Barcelona spelen, het shirt van Barcelona dragen. Hij heeft het altijd in zijn hoofd gehad om op een dag daar te gaan spelen”, zegt Gabri tegen La Xarxa. De 35-jarige oud-middenvelder zou het leuk vinden, als de transfer er echt komt.

“Ja, ik denk ook dat de club dan goede zaken zou doen”, zegt hij. “Suárez zal zich zeker snel aanpassen, is een enthousiaste jongen en de familie van zijn vrouw woont al in Barcelona. Hij is een jongen met veel karakter en persoonlijkheid. Hij zou de druk die bij een club als Barcelona komt kijken zeker aankunnen”, voorspelt Gabri. “Hij is een echte doelpuntenmaker, heeft weinig ruimte nodig om te scoren. Bij Ajax waren we goede vrienden, het scheelt ook dat we dezelfde taal spraken. Onze vrouwen konden het daarnaast ook met elkaar vinden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts