Muric tekent voor vier jaar bij Ajax

Ajax heeft de felbegeerde handtekening van Robert Muric (18) binnen. De talentvolle Kroatische aanvaller moet nog medisch worden gekeurd, maar zette zijn handtekening onder een verbintenis voor vier jaar. Met zijn ouders en vriendin bracht hij deze week een bezoek aan De Toekomst en de ArenA en werd de deal beklonken.

Overigens moet er zelfs na de medische check nog één belangrijke hobbel worden genomen. De speler zelf en Ajax claimen dat Muric sinds deze week transfervrij is en er slechts een opleidingsvergoeding van enkele tonnen aan Dinamo Zagreb dient te worden betaald. De Kroatische topclub bestrijdt dat, kwam opeens met een ’nieuw contract’ tot de zomer van 2015 op de proppen, waarop echter de handtekening van Muric’ vader of moeder ontbreekt. Die is vereist, omdat de verbintenis zou zijn getekend – iets wat Muric zegt nooit te hebben gedaan – op het moment dat de aanvaller nog geen achttien was.

Als Dinamo Zagreb zich niet bij de situatie neerlegt, legt Ajax de zaak voor aan de FIFA en de UEFA. De Amsterdammers menen een sterke zaak te hebben, nadat informatie werd ingewonnen bij de KNVB. Met het binnenhalen van Muric zou de maandenlange arbeid van directeur voetbalzaken Marc Overmars worden beloond.

Overmars, die op dit moment geen commentaar wenst te geven op de zaak-Muric, moest een leger Europese topclubs van zich afhouden. Zo wilde Real Madrid tot het laatste moment ver gaan om het talent binnen te halen. De Madrilenen waren zelfs bereid wel een miljoenentransfersom aan Dinamo Zagreb te betalen, maar Muric is ervan overtuigd dat Ajax de beste volgende stap in zijn carrière is.

„Robert is een speler die op beide flanken uit de voeten kan”, zei hij een aantal weken geleden, toen bekend werd dat Ajax interesse in Muric had. „Hij is een klassieke buitenspeler, die een mannetje kan passeren. Normaal gesproken is hij direct inzetbaar.” Muric was een aantal weken geleden al gesignaleerd in Overmars’ woonplaats Epe. Deze week hoefde de Kroaat niet meer in het geheim naar Nederland te komen.

Tekst: Telegraaf

Zie eerder bericht:
17-06-2014: Sky Sport: ‘Muric onderweg naar Ajax’

Related posts