Spaanse media: ‘Complete vernedering’

De spelers van Spanje hadden geen idee wat hen in de tweede helft tegen Oranje overkwam, maar ook de Spaanse media weten het even niet meer. Oranje rolde de wereldkampioen na een 1-1 ruststand met 5-1 op.

“De wraak van Robben”, zo kopt Marca, doelend op de twee goals van de Nederlandse aanvaller, nadat hij in de WK-finale van vier jaar geleden een enorme kans liet liggen. “Een wereldwijde vernedering. Een ramp om zo te beginnen. De wereldkampioen is te kijk gezet door Nederland in een spectaculaire tweede helft van Robben en co. Cadeautjes van Casillas en de defensie, tactische blunders in combinatie met de wissels zorgden voor een schandalig scoreverloop: 1-5. Gauw vergeten.”

“Robben maakt de vernedering compleet”, kopt AS teleurgesteld. Sport stelt: “Spanje leeft in haar ergste nachtmerrie. Slechter kan bijna niet. Spanje is het WK begonnen met een nederlaag die zijn weerga niet kent. Wat heeft Nederland wraak genomen voor de finale van 2010.”

Dagblad El Pais was van mening dat de defensie van de ‘Roden’ zo lek was als een mandje. “De slechtste start in de historie.” El Mundo vond het “belachelijk om zo te beginnen. In de tweede helft liep het Nederlands elftal, met Robben als aanvoerder, de Spaanse verdedigers aan alle kanten voorbij.”

In Engeland kopt Daily Mail: ‘High Five voor Oranje’. Het Duitse Bild heeft het in Duitsland over ‘Robben Waanzin’. ‘Oranje zet Spanje voor gek”, vindt het Franse l’Equipe.

“De Robben en Van Persie show”, kopt La Gazzetta. “De wereldkampioen is ingestort”.

Tekst: De Telegraaf

Related posts