Napoli ziet ‘Nuovo Krol’ in Veltman

SSC Napoli houdt niet alleen Daryl Janmaat tijdens dit WK goed in de gaten. De nummer twee van de afgelopen Serie A heeft ook interesse in Joël Veltman.

Napoli heeft al diverse keren op de tribune gezeten voor Joël Veltman, weet Goal. De 22-jarige centrale verdediger wekte het afgelopen seizoen de interesse van de Napolitanen en scout Riccardo Bigon heeft in het voorbije seizoen enkele malen verslag gedaan aan hoofdtrainer Rafael Benítez.

Veltman voldoet aan het profiel waar benítez interesse in heeft. De neo-international is sterk, een goede timing en leiderscapaciteiten, volgens de rapporten van Bigon. Met name de stijl van Veltman spreekt de Partenopei erg aan. Veltman doet volgens de verslagen namelijk denken aan Ruud Krol, die tussen 1980 en 1984 ongekend populair was in Napels.

Daarnaast is ook het prijskaartje van Veltman gunstig. Ondanks dat de Velsenaar bij Ajax bijtekende tot de zomer van 2018, zal de transfersom van de verdediger niet veel meer dan tien miljoen euro bedragen.

Voordat Napoli actie onderneemt, wacht de club echter eerst het WK af. Wellicht dat Veltman, die in principe niet bij de eerste elf van Oranje zit, tijdens de mondiale eindronde een goede indruk maakt op de staf van Napoli.

Tekst: Goal.com

Related posts