Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker! (Incl fotoverslag!)

De Ajax Vrouwen hebben de KNVB Beker gewonnen. In een zinderende finale op het terrein van AFC was de ploeg van Ed Engelkes met 2-1 te sterk voor psv/eindhoven. Mandy Versteegt maakte beide Ajax-doelpunten en kroonde zich tot de heldin van de dag!

Na een agressieve openingsfase van psv/eindhoven kregen de Ajax Vrouwen na een kleine tien minuten steeds meer grip op de wedstrijd. Met name via de flanken was de ploeg van Ed Engelkes gevaarlijk. De eerste grote mogelijkheid om op 1-0 te komen was voor Mandy Versteegt: zij schoot na ongeveer een half uur van heel dichtbij net naast. Vlak daarna was ook Tessel Middag dichtbij de openingstreffer. psv/eindhoven voetbalde zich in de slotfase van de eerste helft wel weer een beetje onder de Amsterdamse druk uit, maar net toen de wedstrijd dreigde te kantelen schoot Versteegt van dichtbij de 1-0 binnen.

Ondanks de steun op de tribunes (waaronder Ajax-directeuren Marc Overmars en Michael Kinsbergen, de hoogzwangere Daphne Koster en Arsenal-speelster Anouk Hoogendijk) lukte het de Ajax Vrouwen niet om het karwei meteen af te maken. Sterker: psv/eindhoven kwam al heel vroeg in de tweede helft op 1-1 via een rake vrije trap van Daniëlle van der Donk. De eindhovenaren namen vervolgens het initiatief over. Toch lukte het Ajax opnieuw op voorsprong te komen. In de 62ste minuut gaf Van den Heiligenberg schitterend voor vanaf links, waarna Versteegt de 2-1 binnenkopte.

Het bleef nog heel lang spannend, beide ploegen kregen nog een aantal goede kansen, maar de Ajax Vrouwen hielden knap stand en veroverden zo hun eerste grote prijs sinds de oprichting in 2012.

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, Marees, Sharpe, Hogewoning, Van Lunteren, Middag (62. Zeeman), Van den Bighelaar (80. Kaagman), Versteegt (85. L. Bakker) , E. Bakker, Van den Heiligenberg.