Ajax A1 eindigt als zesde in Copa

Ajax A1 is als zesde geëindigd in de Aegon Copa Amsterdam 2014. In de strijd om de vijfde plaats werd maandag met 0-2 verloren van Men United, het gelegenheidsteam van Ronald de Boer.

Ajax begon zaterdag goed aan de Copa met een 3-0-zege op HSV. Maar zondag werd een plaats in de halve finale verspeeld door twee nederlagen op rij. Eerst was Fluminense met 5-1 te sterk, daarna won Ajax Cape Town met 1-0. Wat restte was de strijd om de vijfde plaats, maar ook dit duel werd verloren.

Ajax Cape Town redde het ook niet in de halve finale. De zusterclub van Ajax speelde 1-1 tegen Cruzeiro en verloor na penalty’s. De Zuid-Afrikanen verloren ook de strijd om het brons van FC Aerbin: 2-1.

De finale werd een Braziliaans onderonsje tussen Cruzeiro en Fluminense. In de reguliere speeltijd en verlenging werd er niet gescoord. Fluminense was het sterkst in de beslissende strafschoppenreeks en kroonde zich zo tot winnaar van de tiende editie van de Aegon Copa Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl

Related posts