Liverpool wil 27-jarige jeugdtrainer Ajax

De 27-jarige trainer van Ajax E3, Willem Weijs, staat in de belangstelling van het Engelse Liverpool. Weijs kwam pas vorig jaar naar Ajax, maar heeft na een succesvol jaar met zijn jeugdteam, nu al een aanbieding van de Reds op zak.

Weijs beaamt in een gesprek met De Limburger de interesse uit Engeland: ‘Vooropgesteld, ik ben trots op de interesse die Liverpool in me heeft’, zo vertelt hij tegen de krant.

Weijs kwam afgelopen jaar nog over van psv. Vanwege zijn aflopende contract kan het dus zomaar zijn dat de jeugdtrainer na een jaar al weer weg is bij Ajax. Weijs twijfelt nog wel: ‘Belangrijk voor mij is dat ik me als jonge trainer kan blijven ontwikkelen. En als ik bij Ajax blijf, kan ik me blijven ontwikkelen bij de jeugdopleiding die, zo blijkt uit Zwitsers onderzoek, de beste van Europa is’.

Hoewel Ajax een mooie jeugdopleiding heeft, wacht er bij Liverpool een flinke opslag op Weijs: ‘Engeland is zeker aantrekkelijk, ook qua salaris. Maar wat ik jammer vind is dat er in Engeland veel minder spelers uit de jeugdopleidingen een kans krijgen en doorbreken bij de eigen club’.

Tekst: o.a AT5

Related posts