Cruijff baalt van afwezigheid Klaassen in Oranje

Johan Cruijff vindt het jammer dat Davy Klaassen niet met het Nederlands elftal mee mag naar het WK in Brazilië. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

In het nieuwe 5-3-2-systeem van bondscoach Louis van Gaal wordt er volgens Cruijff op een andere manier gevoetbald. “Je moet daarom spelers hebben die minder specialistisch denken, maar vooral met de ruimten kunnen omgaan. Die zien wanneer je twee stappen naar voren of opzij moet zetten.”

Klaassen is volgens Cruijff een speler die die vaardigheid bezit. “Daarom vind ik het jammer dat hij niet is geselecteerd. Qua voetbal zal hij ten opzichte van de rest niet direct het verschil maken, maar hij beschikt wel over een enorm positioneel inzicht. Iemand die heel goed aanvoelt wat het elftal steeds nodig heeft en weet waar hij moet staan. Dat heb je of dat heb je niet.”

Trainingsstage
Bij Ajax kwam Klaassen afgelopen seizoen tot 26 competitieduels in het eerste elftal. Hij scoorde tien keer. Klaassen werd daarom opgeroepen voor de eerste trainingsstage van het Nederlands elftal. Toen Van Gaal zijn voorselectie van dertig spelers bekendmaakte, zat de 21-jarige speler er echter niet meer bij. Zaterdag bracht de bondscoach zijn selectie terug tot 23 man.

Tekst: Goal.com

Related posts