Veltman over uitnodiging voor WK: ‘Ik was wel een beetje verrast, ja’

Joël Veltman had eigenlijk niet verwacht dat hij met het Nederlands elftal mee zou gaan naar Brazilië. De verdediger kreeg zaterdag te horen dat hij bij de 23-koppige selectie zit voor het aanstaande WK, maar aan het begin van dit seizoen kwam Veltman nog uit in de Jupiler League.


“Ik was wel een beetje verrast, ja. Als je aan het begin van het seizoen nog met Jong Ajax tegen Telstar speelt, dan kun je dit wel een verrassing noemen. Tot het moment dat ik het hoorde was ik zeker aan het twijfelen”, liet de 22-jarige mandekker weten in gesprek met Telegraaf TV.

Veltman kreeg zaterdagavond tijdens het oefenduel met Ghana (1-0 winst) geen speelminuten, maar hij hoopt zich de komende periode wel in de basis te spelen bij Oranje. “Het eerste doel is nu natuurlijk om ver te komen op het WK. Het zou mooi zijn als ik dat als basisspeler kan doen”, besluit hij.

Tekst: Soccernews

Related posts