Ajax Vrouwen op schot tegen Anderlecht: 5-1

De Ajax Vrouwen hebben het laatste thuisduel in de BeNe League met 5-1 gewonnen van Anderlecht. Vooral de slotfase was doelpuntrijk, want een kwartier voor tijd prijkte er nog een 1-0-tussenstand op het bord. Desiree van Lunteren scoorde drie maal, Pascalle Tang maakte na lang blessureleed haar rentree.

Voor de Ajax Vrouwen stond er niet meer op het spel dan in puike vorm te geraken voor de bekerfinale van 9 juni tegen PSV. In de BeNe League staat het team van trainer Ed Engelkes op de derde plaats en wat de uitslagen van de laatste duels ook zouden zijn, daarin kon geen verandering meer komen.

In de eerste helft tegen Anderlecht scoorde Ajax, dat Petra Hogewoning wegens een schorsing moest missen, in de 38e minuut de enige goal van de eerste helft. Dat deze uit een vrije trap viel, was eigenlijk tekenend voor het eerste bedrijf waarin het weinig tot uitgespeelde aanvallen kwam. Desiree van Lunteren ontfermde zich over de bal en schoot deze vervolgens prachtig langs de muur in het doel. ,,De eerste helft was niet goed”, gaf Engelkes na afloop toe. ,,We speelden in een te laag tempo en maakten de verkeerde keuzes.”

Maar de goal van Desiree van Lunteren bleek een voorbode van een heerlijke avond voor haar. Het duurde weliswaar tot diep in de tweede helft voordat zij Ajax extra lucht kon verschaffen, maar toen ging het team los. Nadat Maurane Marinucci van Anderlecht met rood werd weggestuurd na een overtreding op Claudia van den Heiligenberg benutte Van Lunteren de toegekende penalty, 2-0. Nauwelijks een minuut later kopte Mandy Versteegt de rebound – na weer een fraai schot van Van Lunteren – tegen het net, 3-0. Kort daarna nog een heugelijk moment voor de Ajax Vrouwen en zeker voor Pascalle Tang. Na lang blessureleed mocht zij in de slotfase haar rentree maken. Zij zag Van Lunteren prompt de 4-0 fantastisch binnenkoppen en nadat Anderlecht via Mégane Lerinckx iets had terug gedaan, zorgde Eshly Bakker voor het slotakkoord, 5-1. ,,We hebben te lang gewacht om te scoren, maar we gaven ook niets weg”, analyseerde Engelkes. ,,We moeten proberen ons ritme te houden richting de bekerfinale.”

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen KAA Gent op het programma. Op Tweede Pinksterdag volgt de afsluiting van het seizoen: de bekerfinale tegen PSV/Eindhoven.

Scoreverloop: 38. Van Lunteren 1-0, 77. Van Lunteren (pen) 2-0, 78. Versteegt 3-0, 87. Van Lunteren 4-0, 88. Merings 4-1, 90. E. Bakker 5-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Marees, Delleman (84.Tang) , Sharpe; Van Lunteren, Van den Bighelaar, Middag (60. Kaagman); Versteegt, E. Bakker, Van den Heiligenberg (85. Roof)

Tekst: Ajax.nl

Related posts