Lazio neemt Ajax als voorbeeld voor jeugdopleiding

De Italiaanse club SS Lazio wil veel aandacht gaan besteden aan de jeugdopleiding. De club, gelegen in de hoofdstad van Italië, neemt daarbij een voorbeeld aan Ajax. De club uit Amsterdam staat namelijk wereldwijd bekend van een gedegen jeugdopleiding te beschikken.

“Het model van Ajax is een belangrijk voorbeeld voor ons”, geeft Igli Tare, technisch coördinator bij de club, tegenover La Repubblica aan. De academie zal gestart worden op Formello, het complex waar nu de A-selectie traint. Het gaat bestaan uit acht nieuwe velden, een zwembad, fitnessfaciliteiten, een medisch centrum. een restaurant en een guest home.

Alle jeugdteams van de club uit Rome zullen actief zijn op het complex, dat veel lijkt op het model van De Toekomst van Ajax. “Maar we vergeten niet wat de identiteit van SS Lazio is”, zegt Tare. “Daarom zijn we een eigen project gestart. Het moet het aantal doorgebroken jeugdspelers een impuls geven.”

Lazio ontvangt hulp van de Nederlander Joop Lansen, die eerder al bij Ajax werkte. “Het wordt een opleiding die gebaseerd is op de Hollandse school. Het is geen toeval dat ons referentiepunt vanaf augustus Joop Lansen is”, besluit Tare.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts