Owusu en Mirani naar Jong Ajax

Leeroy Owusu en Damon Mirani beginnen het nieuwe seizoen bij Jong Ajax. De twee verdedigers waren deze jaargang officieel pas eerstejaars A-junior, maar mogen het nu al proberen op een hoger niveau. Owusu kan de matig bezette rechts- en linksbackpositie invullen, Mirani is in het centrum inzetbaar.

De coach van Jong Ajax is voor volgend seizoen nog niet bekend, maar hij zal het in ieder geval met een vrij nieuw elftal moeten doen. Door het vertrek van onder meer Branco van den Boomen, Stanislav Lobotka, Nick de Bondt en Jordi Bitter staan er een stuk minder namen op papier. Achterin blijven spelers als Fabian Sporkslede, Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Danzell Gravenberch (was verhuurd), Bas Kuipers en reserves van het eerste elftal over. Veel speeltijd voor Mirani en Owusu is dus zeker niet uitgesloten

Voor de beslissingswedstrijd van Ajax A1 heeft de ‘promotie’ in het geval van Mirani geen gevolgen. De verdediger speelt woensdag gewoon mee tegen PSV A1. Owusu is niet van de partij. De back viert al vakantie na een lang seizoen. Jong Ajax verzamelt op 16 juni alweer op De Toekomst, omdat het seizoen in de Jupiler League veel eerder begint dan de jeugdcompetities van de KNVB.

Uit de huidige A1 maken vooral veel aanvallers de stap naar Jong Ajax, al is dat in hun geval ook leeftijdsgebonden. Elton Acolatse, Queensy Menig, Anwar El-Ghazi en Djavan Anderson beginnen bij de beloften. Ook Danny Bakker en Xavier Mous komen Jong Ajax waarschijnlijk versterken.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts