Groningen wint strijd om Hoesen

FC Groningen lijkt de strijd om Danny Hoesen te hebben gewonnen van concurrenten FC Utrecht en 1. FC Nùrnberg. De Noorderlingen zijn het eens geworden met zijn huidige club, Ajax, over een transfersom.

Hoesen werd in de zomer van 2012 overgenomen van Fulham FC. Ondanks zijn Champions League-treffer tegen FC Barcelona begin dit jaar werd Hoesen te licht bevonden voor de selectie. Ajax verhuurde hem dan ook de tweede seizoenshelt aan PAOK Saloniki.
Het is nu wachten op een akkoord over een meerjarig contract tussen FC Groningen en de Limburger. Wanneer deze verbintenis officieel is, bewandelt Hoesen de omgekeerde weg van Ajax-aanwinst Richairo Zivkovic.

FC Groningen eindigde dit seizoen op de zevende plaats in de Eredivisie. Dankzij overwinningen in de play-offs tegen Vitesse en later AZ speelt ‘De Trots van het Noorden’ volgend jaar Europa League-voetbal.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts