Van der Vaart: ‘Met mij had Ajax niet met 5-1 van PEC verloren’

Gedurende de carrière van Rafael van der Vaart zijn er altijd twijfels geweest over zijn fysieke gesteldheid. De middenvelder krijgt keer op keer te horen dat hij het gewenste niveau niet meer kan halen. Normaliter houdt Van der Vaart zich afzijdig, maar voor een citaat van Frank de Boer maakt de Oranje-international graag een uitzondering.

De trainer van Ajax stelde onlangs dat Van der Vaart alleen als diepe spits een kans van slagen zou hebben bij Ajax. De middenvelder zelf vond het nogal een vreemd opmerking. “Nou, laat ik het zo zeggen: met mij op het middenveld had Ajax de bekerfinale tegen PEC niet met 5-1 verloren”, countert Van der Vaart tegenover De Telegraaf.

“Ik kan nog steeds belangrijk zijn, ook voor het Nederlands elftal”, vervolgt hij. Voor de positie achter de spitsen vecht Van der Vaart met Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum. “Nog maar twee spelers gaan zeker naar het WK. Dat zijn onze aanvoerders. Ook ik moet afwachten.”

Tekst: Soccernews

Related posts