Stewart: ‘Hij vertrekt op een nette manier: als aanvoerder door de voordeur’

AZ kan leven met het vertrek van zijn aanvoerder. Nick Viergever had nog een contract voor een jaar en deze verbintenis is afgekocht door Ajax, dat zich met de komst van de verdediger voorbereid op een vertrek van Niklas Moisander. “Hij vertrekt op een nette manier: als aanvoerder door de voordeur”, benadrukt technisch directeur Earnest Stewart van AZ op de website van zijn club.

Volgens Stewart is de transfer voor alle partijen een goede uitkomst: “Nick was toe aan een nieuwe uitdaging en Ajax heeft het door ons gewenste bedrag betaald”, zegt hij. “Voor het natuurlijke verloop in onze selectie is dit het juiste moment voor een transfer. Nick heeft vorig seizoen met ons meegedacht, door zijn contract te verlengen. Nu denken wij met hem mee.”

De 24-jarige Viergever speelde vier jaar in Alkmaar en kwam tot 110 competitiewedstrijden voor AZ, waarvan 33 in het afgelopen jaar. Dick Advocaat gebruikte Viergever vaak als linksback, maar Ajax lijkt in de enkelvoudig international toch een centrumverdediger te zien. Na aanvallers Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik wordt hij de derde nieuwe speler voor Ajax voor volgend seizoen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts