Schöne ontvangt eindelijk oproep voor nationale ploeg

Lasse Schöne mag zich eindelijk weer international van Denemarken noemen. De middenvelder van Ajax werd bijna een jaar genegeerd door bondscoach Morten Olsen, maar werd maandag opgenomen in de selectie voor de oefeninterland tegen Hongarije en Zweden.De 27-jarige Schöne heeft het beste seizoen van zijn carrière achter de rug bij Ajax en werd door de supporters verkozen tot ‘Speler van het Jaar’. Olsen lijkt nu ook overtuigd van de kwaliteiten van de multi-inzetbare Deen, die in Amsterdam vooral wordt gebruikt als hangende rechtsbuiten. Hij is echter ook inzetbaar op alle posities op het middenveld.

Nicolai Boilesen en Viktor Fischer ontbreken door blessures in de selectie van Denemarken, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK. Stephan Andersen (Go Ahead Eagles), Andreas Bjelland (FC Twente) en Simon Poulsen (AZ) ontvingen wel een uitnodiging, net als de oud-Ajacieden Michael Krohn-Dehli (Celta de Vigo) en Christian Eriksen (Tottenham Hotspur).

Tekst: Soccernews

Related posts