Eerste clinic in Jakarta groot succes

Dag 2 van de Ajax Indonesia Tour begon in het Gelora Bung Karno stadion met een clinic voor kinderen. De meeste Ajacieden leken geen last te hebben van een jetlag en hielpen vol enthousiasme mee tijdens de voetbaloefeningen.

Christian Poulsen liet het al doorschemeren toen hij zijn vertrek aankondigde: hij denkt soms wel eens aan het trainerschap. Of het er daadwerkelijk van komt, weten we niet natuurlijk, maar in Jakarta liet wel zien goed met de jeugd te kunnen werken. Hij deelde high fives uit, leerde zijn team de kunst van het hooghouden met het hoofd en eiste ondertussen ook nog dat er een beetje gepresteerd werd. ,,Tien push-ups voor het team dat verlies”, lachte hij.

Frank de Boer bleef de coach die hij ook is voor zijn team. De hoofdtrainer liep van groep naar groep en gaf aanwijzingen waar nodig. Maar natuurlijk nam hij na het voetbalgedeelte ook uitgebreid de tijd om met de kinderen en hun ouders op de foto te gaan. Alle deelnemers kregen na afloop een kampioensposter met daarop de tekst ‘Kami Adalah Ajax’: Wij Zijn Ajax. En zo was het ook deze zaterdagmorgen in Jakarta: iedereen, van jong tot oud, van Indonesiër tot Nederlander, van speler tot toekijkende ouder voelde zich Ajacied. Klik hier voor enkele foto’s vanuit het Gelora Bung Karno stadion.

Tekst: Ajax.nl

Related posts