Koeman: ‘Deze prijs is zeer terecht, Frank is absoluut de beste gebleken’

Frank de Boer werd vrijdag in Zwolle, net als vorig seizoen, verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van Ajax troefde Ronald Koeman (feyenoord), Peter Bosz (Vitesse), Dwight Lodeweges en Harry van den Ham (FC Dordrecht) af. Na Guus Hiddink (2004 en 2005) en Louis van Gaal (2007 en 2009) is De Boer de derde coach die de prijs voor de tweede keer in de wacht sleept.

Koeman toont zich een groot sportman. “Dat Frank deze prijs krijgt is zeer terecht”, vertelt de coach in De Telegraaf. “Hij is absoluut de beste gebleken. Hij heeft vastgehouden aan zijn visie, aan alles eigenlijk. Hij is rustig gebleven onder moeilijke omstandigheden, toen er kritiek op hem en de speelwijze van Ajax kwam. Intern heeft hij de dingen ook goed kunnen managen. Hij won dankzij zijn visie en instelling de landstitel met Ajax en het gevolg is dan dat je ook zo’n individuele prijs verdient.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts