Ex-spelers Barcelona verklaren falen van Bojan: ‘Het is anders bij Ajax’

Ajax troefde psv en feyenoord vorig jaar af in de strijd om voormalig toptalent Bojan Krkic. De verwachtingen waren hooggespannen, maar inmiddels moet geconcludeerd worden dat de samenwerking geen succes was. Ajax huurt Bojan volgend seizoen niet meer, al kunnen de Amsterdammers de aanvaller wel kopen.Het falen van Bojan laat zich moeilijk verklaren. Richard Witschge, oud-speler van beide clubs, denkt dat Spanjaarden te maken hebben met hoge verwachtingen. “Ze zijn gewend om met de beste spelers te voetballen. Van hen wordt verwacht dat ze erbovenuit steken”, zegt Witschge, die ook wijst naar de leefomgeving. “Veel is anders hier, zelfs de tijden waarop wordt gevoetbald. Ik kan me niet herinneren dat we in Spanje veel ’s middags speelden. Je hebt een kouder klimaat, waardoor de spieren misschien anders reageren. Het late eten dat zij gewend zijn. De voeding misschien.”

“De taal die ze niet machtig zijn, waardoor de communicatie stroever loopt”, aldus de individueel techniektrainer van Ajax. Zijn laatste punt wordt beaamd door Winston Bogarde, eveneens ex-speler van Barcelona en Ajax. “Spanjaarden, en ook Italianen, passen zich moeilijk aan in Nederland. De taal inderdaad, maar ook gewoonten. Het is bij Ajax ook anders voetballen; meelopen met de tegenstander, meer werk verrichten. Roger, Gabri, ik denk wel dat ze een en ander toegevoegd hebben, maar Ajax had meer verwacht.”

Tekst: Soccernews

Related posts