De Boer schat kans op WK voor Klaassen op vijftig procent

Davy Klaassen hoopt Louis van Gaal ervan te kunnen overtuigen hem mee te nemen naar het WK in Brazilië. De middenvelder zit momenteel in Hoenderloo, waar het Nederlands elftal bezig is aan de eerste oefenstage. Klaassen maakte twee maanden geleden in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk zijn internationale debuut en dat smaakt (natuurlijk) naar meer.

Frank de Boer durft niet te voorspellen of Van Gaal Klaassen mee zal nemen. “Ik denk dat Davy vijftig procent kans heeft op het WK”, zegt de coach van Ajax tegen Ajax Life. “Ik vind wel dat hij een beetje aan het einde van zijn Latijn is, eerlijk gezegd. Hij herstelt wel goed van wedstrijden, maar ik mis net een beetje de frisheid. Ik hoop het van harte voor hem dat hij wordt geselecteerd.”

De Boer denkt niet dat het seizoen van Klaassen als mislukt kan worden beschouwd wanneer de middenvelder er niet in slaagt om een WK-ticket te verdienen: volgens de oefenmeester kan zijn pupil, die werd gekozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie, sowieso terugkijken op een geslaagd seizoen. De 21-jarige Klaassen werd kampioen met Ajax en had daar met 10 treffers een behoorlijk aandeel in.

Tekst: Voetbalzone

Related posts