De Boer: ‘Interesse in terugkeer Ajacieden’

Frank de Boer heeft zich uitgesproken over de mogelijke terugkeer van enkele oud-spelers. De Ajax-coach hoopt dat zijn club zich dan Europees weer kan meten met de top.

De Boer kwam vrijdag aan in Djakarta, waar de selectie van Ajax een trainingskamp belegt en een promotour maakt. In gesprek met onder meer Goal liet de succestrainer zich uit over het komende seizoen. Want na vier opeenvolgende landstitels is het nu ook wel eens tijd voor succes in Europa, meent De Boer.

Vertrek topspelers
“We hebben altijd lastige groepsfases gehad in de Champions League. Daarnaast investeren we veel in jonge spelers en die stomen we klaar om in de Eredivisie te spelen”, aldus De Boer. “Maar het is moeilijk om de toppers bij de club te houden, zoals Vertonghen en Eriksen. Zij waren bepalende spelers en dan moet je weer opnieuw beginnen.”

“Maar je hebt ook ervaren spelers met kwaliteit nodig. We hebben nu voornamelijk spelers van 22 jaar en jonger. Bij Europese topclubs zie je veel meer spelers die al ontwikkeld zijn”, realiseert hij zich. “Het is moeilijk om zoals Real Madrid, Barcelona of zelfs Benfica te zijn. Wij hebben een andere denkwijze dan zij. We willen ons altijd verbeteren, maar onze toppers worden gemakkelijk weggeplukt.”

Terugkeer Suarez
Als een club als Ajax ervaren toppers wil aantrekken, is het wellicht een optie om oud-spelers te benaderen. Spelers die nog altijd een sterke band hebben met de club. Luís Suarez liet zich deze week bijvoorbeeld uit over een terugkeer. Iets wat de Uruguayaan zeker ziet zitten in de toekomst.

“We hebben interesse in een terugkeer van oud-spelers, als zij die wens ook hebben”, zegt de trainer daarover. “Het is vooral interessant als die spelers de Ajax-cultuur goed kennen. Maar we moeten kijken of deze spelers in ons spelsysteem passen. Suarez is bij Liverpool een nog grotere speler geworden dan hij bij Ajax was. Maar het is zeker mooi om zoiets van Suarez te horen. Een goed teken voor Ajax.”

Eigen toekomst
Op die wijze kan Ajax misschien weer aanhaken bij de Europese (sub)top. “We proberen volgend seizoen weer elke prijs te winnen die er is. Maar de grootste uitdaging is natuurlijk een Europese prijs pakken met Ajax.”

De successen van De Boer zijn echter niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Tottenham Hotspur de 43-jarige coach in het vizier. “Op dit moment zit ik nog goed op mijn plek bij Ajax. We hebben grote plannen op de lange termijn. Maar ik sluit een vertrek in de toekomst niet bij voorbaat uit”, besluit De Boer.

Tekst: Goal.com

Related posts