Ajax heeft zin in trip: ‘Iets moois van maken’

Ajax bivakkeert op het moment in Jakarta en zal de komende tijd de Ajax Indonesia Tour 2014 maken. Trainer Frank de Boer en aanvoerder Siem de Jong spraken vrijdag voor het voetbalgekke land.

De Jong was vorig jaar al in het land met het Nederlands elftal. “Ik ben blij hier weer te zijn”, geeft hij aan. “De mensen zijn hier altijd ontzettend vriendelijk, dat was vorig jaar al zo. Ik hoop dat het stadion net zo vol zit als toen. Natuurlijk hoop ik hier opnieuw te scoren.”

Frank de Boer vult aan: “Hopelijk kunnen we de mensen een mooie wedstrijd geven. We gaan meemaken hoe de mensen het voetbal hier ervaren. We willen die cultuur proeven met ons jonge team. We gaan er alles aan doen om er iets moois van te maken.”

De Boer onthulde verder dat er niet gesproken wordt over een vertrek. “Ik ben nog steeds happy bij Ajax. Misschien wil ik ooit mijn horizon verruimen, maar nu ben ik tevreden en focus ik me op Ajax.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts