De Boer opnieuw verkozen tot Trainer van het Jaar

Frank de Boer is net als vorig seizoen verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van, die voor de vierde keer de landstitel pakte met Ajax, mocht vrijdag in Zwolle de Rinus Michels Award ophalen. Mocht, want De Boer was niet aanwezig: hij is met Ajax op trainingskamp in Indonesië. De Boer troefde Ronald Koeman (feyenoord), Peter Bosz (Vitesse), Dwight Lodeweges (SC Cambuur) en Harry van den Ham (FC Dordrecht) af.

Ajax werd niet alleen landskampioen, maar bereikte ook de finale van het bekertoernooi. PEC Zwolle was in de eindstrijd met 5-1 te sterk. Een prachtige prestatie van Ron Jans en zijn manschappen, maar Jans was niet genomineerd voor de prijs. Het rijtje genomineerden was al voor de bekerfinale tot stand gekomen.

Na Guus Hiddink (2004 en 2005) en Louis van Gaal (2007 en 2009) is De Boer de derde coach die de prijs voor de tweede keer in ontvangst mag nemen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts