Blind senior trots op ‘gouden’ Daley: ‘Ik had mijn problemen bij Ajax’

Daley Blind mag op 1 september de Gouden Schoen in ontvangst nemen, als beste voetballer in de verkiezing van De Telegraaf, de KNVB en de VVCS. De verdediger annex middenvelder treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Danny, die in zijn actieve loopbaan naast twee Gouden Schoenen ook drie zilveren exemplaren in ontvangst mocht nemen

Danny Blind wilde de Gouden Schoen graag uit handen van Franco Baresi ontvangen. “Die was echter op het laatste moment verhinderd, maar stuurde nog wel een mooie boodschap”, herinnert de assistent-bondscoach zich in De Telegraaf. “Jan Wouters nam de honneurs waar. Als Daley me vraagt om op 1 september de prijs aan hem uit te reiken, doe ik dat met alle liefde, plezier en trots. Iemand die als kind en voetballer zo dicht bij je staat, raakt je.”

Blind senior weet als geen ander welke tegenslagen zijn zoon heeft moeten overwinnen. “Ik had mijn problemen bij Ajax. En het was de vraag hoe zuiver hij door het grote publiek zou worden beoordeeld. Daley had er niets mee te maken, maar kreeg desondanks een hoop negativisme over zich heen. Ik heb er diep respect voor hoe hij het heeft opgepakt.” Daarin heeft ook Frank de Boer een grote rol gespeeld. “Frank is volkomen onafhankelijk, laat zich niet door fans of media leiden.”


Een mooie foto uit het verleden. Danny krijgt een zoen van Daley tijdens zijn afscheid in 1999


Tekst: Voetbalzone

Related posts