Gabri stopt met voetballen na jaar vol blessureleed

Gabri zet na afloop van de lopende voetbaljaargang een punt achter zijn carrière. De voormalige middenvelder van Ajax wil zich gaan richten op een trainersloopbaan.

De 35-jarige Spanjaard ziet op 30 juni zijn verbintenis bij het Zwitserse Laussane-Sport aflopen en heeft na een jaar vol blessureleed besloten te stoppen als voetballer. “Ik volg nu een intensieve trainerscursus die me in november een UEFA Pro-diploma moet opleveren”, zegt de middenvelder in gesprek met Xarxa Radio.

Gabri maakte in 1999 zijn debuut namens FC Barcelona, waar hij de jeugdopleiding had doorlopen. Met de Catalanen legde hij onder meer beslag op twee landstitels en de Champions League.

In de zomer van de 2006 tekende de rechtshalf een contract bij Ajax, waarmee hij twee KNVB-bekers veroverde. Na vier seizoenen in Amsterdam vertrok hij naar Umm-Salal in Qatar. Na één seizoen bij FC Sion en twee jaar bij Lausanne-Sport vindt de blessuregevoelige middenvelder het mooi geweest.

De drievoudig international noemt Henk ten Cate als de belangrijkste trainer in zijn carrière. De Nederlander was assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona en haalde als hoofdtrainer Gabri naar Ajax. “Xavi is de belangrijkste medespeler geweest. Buiten Barcelona had ik een goede vriend in Luis Suarez bij Ajax.”

Tekst: NuSport

Related posts