De Boer complimenteus: ‘Zij zijn heel erg belangrijk voor mij als coach’

Frank de Boer wordt gezien als het meesterbrein achter de successen van Ajax, maar de oefenmeester is van mening dat assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman ook in het zonnetje gezet moeten worden. Bij de huldiging van landskampioen Ajax werden de twee dan ook uitvoerig bedankt door de coach.

“Ik denk dat zij heel erg belangrijk zijn voor mij als coach”, laat De Boer later weten via de officiële kanalen van de hoofdstedelingen. “Zij staan nooit in de picture, ik wel. Ik ben heel veel bewierookt de afgelopen dagen, maar zij zijn mede verantwoordelijk voor het succes dat we de afgelopen vier jaar hebben gehad.”

Bergkamp is volgens De Boer een steunpilaar voor jonge spelers. De oud-speler van onder meer Ajax en Arsenal kan volgens De Boer veel spelers (en dan met name de aanvallende middenvelders en de spitsen) iets leren, omdat hij weet wat er gevraagd wordt in de top. Spijkerman is voor De Boer een belangrijk persoon omdat hij structuur in de technische staf aanbrengt. “Daarnaast heeft hij veel verstand van voetbal en veel ervaring. Dat laatste heb ik minder”, aldus De Boer.

Tekst: Voetbalzone

Related posts