De Jong zet streep door WK 2014: ‘Ontzettend jammer

Siem de Jong heeft een streep gezet door deelname aan het WK 2014 met Nederland. De 25-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller van Ajax speelde zes interlands en maakte daarin twee goals. Dit seizoen kampte hij met divers blessureleed en daardoor speelde hij een stuk minder wedstrijden voor Ajax dan hij hoopte. Nu is hij ook niet fit genoeg om te denken aan het WK in Brazilië

De Jong zal niet meer tijdig genoeg fit worden voor het toernooi en heeft het dus uit zijn hoofd gezet. “Ontzettend jammer, maar ik concentreer me nu volledig op de trip met Ajax naar Indonesië en het nieuwe seizoen. Helaas duurt het seizoen niet langer, maar ik ben in elk geval blij dat ik na zeven weken nog wat minuten kan maken, tegen NEC en straks in Indonesië”, zegt de aanvoerder van de regerend kampioen.

Bert van Marwijk riep De Jong kort na het WK 2010 voor het eerst op voor een oefeninterland tegen Oekraïne, waarvoor hij tal van spelers uitnodigde. Na dat duel duurde het ruim tweeënhalf jaar voordat de Ajacied een tweede interland speelde; Louis van Gaal gaf hem in februari 2013 speeltijd tegen Roemenië. Tijdens de trip door Azië kwamen er duels met Indonesië en China bij en in november jongstleden verzamelde De Jong zijn vijfde en zesde cap tegen Japan en Colombia.

Tekst: Voetbalzone

Related posts