Klaassen blikt terug: ‘Het ging aanvankelijk voor geen meter’

Davy Klaassen heeft dit jaar zijn doorbraak gekend. Hij kwam terug van een blessure, werd basisspeler, mocht debuteren in het Nederlands Elftal en werd recent kampioen met Ajax. Toch heeft hij het niet makkelijk gehad: “Ik had alleen maar ruzie met de bal. Niks lukte”, vertelt Klaassen tegen Elf Voetbal Magazine.



Het moment dat hij na de vakantie met zijn tas De Toekomst op kwam lopen weet hij nog goed: “Het was een hoogtepunt. Het ging aanvankelijk voor geen meter, had alleen maar ruzie met de bal. Maar ik trainde weer met de groep mee. Iedere dag weer. Lekker lachen in de kleedkamer, de dynamiek van de groep. Ik hoorde er weer bij.”

Na een tijdje in de Jupiler League gespeeld te hebben, mocht Klaassen meteen vol aan de bak tegen FC Barcelona. “We hebben Barcelona weggespeeld”, zegt hij. Dit seizoen offert de middenvelder zich vaker op voor anderen: “Ik duik vaker de diepte in, ga niet alleen voor mezelf; ik loop ook voor een ander. Als drie jongens bewegen komt er altijd wel één vrij.”

Tekst: Soccernews

Related posts