Alderweireld: ‘Ik mis Amsterdam wel, maar heb geen spijt’

Toby Alderweireld mist Ajax en Amsterdam. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van de regerend landskampioen naar Atlético Madrid. In Amsterdam was hij steevast basiskracht, maar in Madrid is dat anders.De 24-jarige Alderweireld staat zo nu en dan wel in de basis, maar meestal zit de Belg op de bank naast trainer Diego Simeone. “De trainer kiest vooralsnog voor dezelfde elf. Ik moet dus hard blijven werken en laten zien wat ik tot nu toe al heb gedaan. Ik kan mezelf niets verwijten. Ik ben niet honderd procent gelukkig als ik niet speel en ik verdien meer. Dat laat ik zien op trainingen en wedstrijden waarin ik speel, maar we zijn bezig met een fantastische reeks”, zo tekent Sport1 op uit de mond van Alderweireld, die Ajax nog op de voet volgt.

“Ik heb Ajax – psv niet kunnen zien, maar heb het wel gevolgd via internet. Ik ben blij dat Kolbeinn gescoord heeft en dat ze drie punten hebben gepakt. Ik mis Amsterdam wel. Ik heb er negen jaar gespeeld en je beseft pas wat je hebt als je het niet meer hebt. Ik mis ook mijn medespelers en het Ajax-spel, maar heb geen spijt van mijn overstap. Het is alleen wel zo dat ik Amsterdam niet zomaar vergeet en ik zal Ajax mijn hele leven op de voet blijven volgen.”

Tekst: Soccernews

Related posts