De Boer denkt niet dat Ajax Schönes plafond is

Lasse Schöne raakte dit seizoen even zijn basisplaats kwijt, maar vocht zich terug en is inmiddels weer wekelijks verzekerd van speelminuten. De middenvelder is op meerdere posities inzetbaar en daardoor belangrijk in het elftal van Frank de Boer. De coach denkt niet dat Ajax Schönes plafond is.

Schöne zag in de afgelopen zomer landgenoot Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur gaan en De Boer sluit niet uit dat Schöne zelf ook nog eens een mooie transfer zal maken. “Hij kan een hoger niveau aan, maar ik weet niet waar zijn plafond ligt. Met zijn voetballende kwaliteiten en scorend vermogen kan hij voor iedere club belangrijk zijn”, zei De Boer op de persconferentie.

De oefenmeester blijkt dus een fan te zijn van de 27-jarige Schöne, die nog maar een contract voor anderhalf jaar heeft. Op het moment hoeft de Deen geen voorstel voor een nieuwe verbintenis te verwachten. De Boer: “Als ik hem wil behouden, dan zal ik dat aan Marc Overmars doorgeven. Deze contracten gebeuren meestal pas na de winterstop. Op dit moment hebben wij andere prioriteiten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts