Duidelijke taal Van der Sar: ‘Wat ons betreft is het nu genoeg geweest’

Edwin van der Sar wil als toekomstig algemeen directeur van Ajax voorkomen dat talentvolle spelers op jonge leeftijd de club weer verlaten. De huidig directeur marketing wil dolgraag proberen om de huidige selectie van de Amsterdammers bij elkaar te houden, ook als spelers zich blijven ontwikkelen zoals Joël Veltman.

“Hij is een rustige jongen, die al lang in de opleiding van Ajax zit en die heel goed weet wat hij wil”, schrijft Van der Sar in zijn column in De Telegraaf over Veltman. “Zijn doorbraak vind ik ook een compliment voor de opleiding.” De verdediger maakte afgelopen week zijn debuut in het Nederlands elftal.

Nu Veltman zijn doorbraak beleeft in het eerste bij Ajax, neemt de interesse vanuit het buitenland logischerwijs toe. Als het aan Van der Sar ligt blijft een transfer voorlopig uit. “Het is voor Ajax belangrijk dat talenten minimaal vijf jaar bij de club blijven. Soms is het niet tegen te houden dat spelers vertrekken, maar wat ons betreft is het nu wel even genoeg geweest. De groep die we nu hebben, willen we graag bij elkaar houden.”

Tekst: Soccernews

Related posts